/
/
Even voorstellen: Marieke

Even voorstellen: Marieke

Met veel plezier verwelkomen we nieuwe collega’s. Marieke is onze nieuwste aanwinst bij 3fifty. Sinds 1 september is Marieke werkzaam als Cloud Consultant. In deze blog stelt zij zich voor en vertelt zij over haar functie bij 3fifty.

Hoi Marieke, wil jij jezelf even voorstellen?

Zoals je al hebt gelezen is mijn naam Marieke. Ik ben 30 jaar en woon in regio Rotterdam waar ik vorig jaar met mijn vriend een huis heb gekocht. Ik ben niet op een traditionele manier in de IT gaan werken, want ik heb namelijk SPH gestudeerd. Via een traineeship ben ik eigenlijk de IT in gerold. Naast technologie ben ik gek op Harry Potter. Ik heb 3 dwerghamsters en die zijn dan ook vernoemd naar de boekenserie: Lily, Ginny en Luna.

Wat is een fun fact over jou?

Ooit is mij verteld dat het zien van slapende baby giraffen een geluksgevoel geeft en sinds ik daar foto’s van heb opgezocht zijn giraffen mijn lievelingsdieren.

Klinkt goed! Wat is de reden dat je bij 3fifty bent komen werken?

Voor de zomer ben ik door Maik benaderd voor een kop koffie, waar een gesprek uit voortgekomen is. Veelal word ik benaderd door recruiters en dat is af en toe best vervelend, maar bij Maik was dat niet het geval. Ik werd voor de verandering eens benaderd door iemand met een oprechte feeling voor IT. Qua bedrijf vond ik het leuk om een switch te maken van een groot IT-bedrijf met diverse specialisaties naar een gespecialiseerd Microsoft Cloud consultancy en projecten organisatie.

Wat houdt jouw functie als Cloud Consultant in?

Ik zal klanten adviseren over transities naar de cloud en de inrichting van hun cloud omgeving. Ook zal ik uiteraard nauw betrokken zijn bij de uitvoering hiervan. Daarnaast zal ik binnenkort al starten met het geven van cursussen. De eerste twee die op de planning staan zijn de AZ-900 (Azure Fundamentals) en de MD-101 (Managing Modern Desktops).

Interessant! En wat vind je daar leuk aan?

Het delen van kennis doe ik graag en ik haal daar ook plezier uit. Ik heb daarom ook een eigen blog waarin ik schrijf over hetgeen wat mij bezig houd in de IT. Dit kan gaan over dingen die ik niet wist, onderwerpen waar ik zelf niets over kon vinden of nieuwtjes, evenementen of onderwerpen die ik zelf zo interessant vond dat ik het wilde delen met mijn lezers. Mijn blog heet Cloudgirl, dus het spreekt voor zich dat mijn passie ligt bij alles wat met de cloud te maken heeft.

Wat doe je naast je werk voor leuke dingen? Heb je hobby’s?

Naast werken en blogs schrijven zijn er ook nog wel andere dingen die mij bezig houden, zoals koken, lezen, fotografie en puzzelen.
Sinds ik een barbecue heb gebruik ik de barbecue voor vele verschillende gerechten, maar niet alles wordt gemaakt op de barbecue. Ik heb een prachtige keuken waar ik ook graag veel tijd doorbreng.
Ik lees graag én alles. Ik heb geen specifieke genre die ik echt heel leuk vind. Met mijn fotografie vind ik ook eigenlijk alles leuk. Ik fotografeer niet alleen natuur, dieren of mensen, maar eigenlijk alles wat mijn aandacht trekt.

Ook een uitdaging ga ik niet uit de weg. Zo heb ik 3.000 foto’s gemaakt met een GoPro van een puzzel die ik heb gemaakt. De puzzel is van de bekende serie La Casa de Papel en bestaat uit allemaal mensen met het bekende maskertje. Het is een flinke uitdaging, maar ik klaagde steeds dat mijn puzzels te makkelijk waren. Dat kon ik van deze niet zeggen; ik heb er 42 uur over gedaan en het is echt mijn masterpiece. Daarom heb ik de puzzel gelijmd en ingelijst.


Bedankt Marieke, heel veel plezier, succes en geluk! Kom jij ook werken bij 3fifty?
Neem een kijken op onze vacaturebank voor onze vacatures.

3fifty

Denk jij binnen 3fifty te passen?

Bekijk dan onze vacatures

Auteur

Karlijn

Bekijk ook

× Stel jouw vraag direct via Whatsapp Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday